Boka konsultation i din stad

Stockholm

Behandla med laser! Boka gratis konsultation hos en av våra samarbetspartners i Stockholm

Göteborg

Behandla med laser! Boka gratis konsultation hos en av våra samarbetspartners i Göteborg

Malmö

Behandla med laser! Boka gratis konsultation hos en av våra samarbetspartners i Malmö

Bota nagelsvamp snabbt - Behandla receptfritt hemma eller med laser på klinik

Det är inte alltid man behöver gå till en läkare för att få bukt med sin nagelsvamp. Samma gäller även för fotsvamp eller svamp på händerna. Vid mildare fall av nagelsvamp kan det räcka med att behandla sig själv hemma. Skulle besvären inte försvinna efter behandling hemma är det viktigt att man söker vård hos en läkare som kan behandla med laser och tabletter för att råda bot på problemen.

Osäker på om det är svamp?

Förstadiet till nästan alla fall av nagelsvamp är en långvarig fotsvampinfektion som inte botats utan som istället vuxit in i nageln och utvecklats till nagelsvamp. Läs mer om symptom för nagelsvamp längst ner på vår startsida eller ta reda på den genom att göra ett billigt nagelsvamptest hemma.

Nagelsvamp eller fotsvamp är en infektion orsakad av trådsvamp. Det finns olika sätt att behandla nagelsvamp och effekten kan variera beroende på hur utbredd svampen är. Vill du får specifika råd om just fotsvamp eller svamp på händerna kan du läsa mer om det på var sida om hur du behandlar fotsvamp snabbt.

Behandla med laser på klinik eller hemma med receptfri nagelsvamp behandling från apoteket

Vid mildare besvär

behandla nagelsvamp hemma med läkemedel från ApoteketBehandla själv dig hemma med medicinsk lack på nageln i ett antal månader. Klipp bort besvären allteftersom den friska nageln växer ut. Här hittar du våra rekommendationer av de  bästa medlen mot nagelsvamp från apoteket för behandling hemma. Produkterna finns tillgängliga hos de flesta online apotek.

Vid allvarligare besvär

Behandla nagelsvamp med laserHar du haft dina besvär i många år rekommenderar vi att du tar dina besvär på allvar och förbereder dig på att lägga en slant på att bli av med problemen. Uppsök läkare och gör upp en läkningsplan för att bli av med besvären en gång för alla. Läkaren gör en bedömning av dina besvär och kan vid behov behandla dig med laser. Vid riktigt envisa besvär är det vanligt förekommande att läkaren utöver behandlingen skriver ut tabletter. Dessa hjälper kroppen att bli av med trådsvampen inifrån. Boka din nagelsvampkonsultation i din stad idag!

Behandla nagelsvamp med laser – effektivt och utan biverkningar

Att behandla nagelsvamp med laser är väldigt effektivt och utan biverkningar. Behandlingen bygger på ett högintensivt ljus med en specifik våglängd, som är anpassad just för nagelsvamp. Ljuset absorberas av svampen som omvandlar det till värme och på det sättet dödar svampen.
 
Laserbehandling och tabletter är det som fungerar bäst mot nagelsvamp och läkningsprocessen går snabbare än att behandla hemma med lackbehandling. Att behandla nagelsvamp med laser brukar kräva 4 – 5 behandlingstillfällen och varje behandling kostar mellan  1 000 – 1 450 kr. Laserbehandlingarna utförs av legitimerade läkare och vissa erbjuder paketpriser på laserbehandlingarna. Ta kontakt med en av våra specialister i din stad idag!
 

Så kan du förebygga nagelsvamp

Det är inte lätt att förebygga nagelsvamp, men du kan minska risken om du följer vissa råd:

  • Har du upptäckt att du har fotsvamp är din största chans att undvika nagelsvamp att bota fotsvampen så snabbt som möjligt. Nästa all nagelsvamp börjar genom en fotsvampinfektion. Botas inte fotsvampen är det vanligt att den växer sig in i tån och nagelsvamp utvecklas. 
  • Torka alltid huden mellan tårna noggrant efter duschen och om du gått barfota i fuktiga områden. Trådsvampen frodas i en fuktig miljö runt tårna så håll dom torra så gott det går.
  • Använd skydd på fötterna såsom flip-flops i miljöer där infektioner förekommer, tex gemensamma duschar eller simbassänger

Var uppmärksam om du har en skadad tånagel

Skulle du ha en skadad nagel rekommenderar vi att agera snabbt. Går du runt med trådsvamp och har en skadad nagel kan svampen frodas och växa snabbt. Använder du gamla skor kan det vara bra att byta ut dom eftersom dom kan ha samlat på sig sporer av nagelsvamp.

Upptäcker något eller några av symptomen ovan rekommenderar vi att du söker dig till en behandling så fort som möjligt.

nagelsvamp bild

Fotsvamp behandling

Behandla din fotsvamp hemma eller på klinik. Läs mer på vår sida om fotsvamp behandlingar i menyn.

Medicinsk fotvård

Läs mer om hur viktigt det är att hand om dina fötter. Vi hjälper dig med tips och råd!
Medicinsk fotvård Göteborg
Medicinsk fotvård Stockholm
Medicinsk fotvård Malmö

© All rights reserved Nagelsvampkliniken